Takmålning & Takbehandling

Varför ska jag måla om mitt tak ?

Det är viktigt att underhålla och vårda taket för att det ska hålla länge. Ett rent hus ser inte bara snyggare ut, husets hälsa blir bättre.

Ytor som är smutsiga, missfärgade eller har påväxt bryts ned snabbare och åldras tydligare.

När ska jag måla om mitt tak ? Se alltid över ditt tak regelbundet. Närmiljö och omgivning påverkar i vilken takt som ytskiktet slits. Första inspektionen bör göras 3-4 år efter att taket är nylagt och därefter varje år. När taket väl har målats av oss så håller ytskiktet däremot upp till 15 år.
Kan jag göra det själv eller behöver jag hjälp ? För att få bästa resultat och garanti bör en av våra takmålare utföra arbetet. Givetvis har vi bransch kollegor du kan använda dig av. Och inte minst men vi har utbildning för att arbeta på tak.
Vilka material behövs ? Taket bör först tvättas ordentligt med antingen varmt vatten och högtryck eller nån form av rengöringsmedel plus högtryck. Därefter målas taket med akrylat som är en slitstark vattenavvisande färg för tak.
Tidsåtgång & Kostnad: Nytt tak: ca 2-3 veckor att lägga, 1-2 containrar med sopor Takmålning : ca 2-4 dagar beroende på storlek – En skottkärra sopor Målning till 1/4 del av kostnaden och bättre för miljön.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.